S cieľom uľahčiť užívateľom používať naše webové stránky využívame cookies. Používaním našich stránok súhlasíte s ukladaním súborov cookie na vašom počítači / zariadení. Nastavenia cookies môžete zmeniť v nastavení vášho prehliadača.
+421905387327

Bublanina s ostružinami

21.08.2017

Bublanina s ostružinami

Porcelán od Isabelle Rose sa mi naozaj veľmi páči, a tak som si urobila radosť ohrúhlou misou na pečenie. Musím predsa vyskúšať, či sa v nej dobre pečie a vedela vám ju následne odporučiť.

 

Nájsť vhodný recept nie je problém, mám už pár osvedčených stránok, kde nájdem vždy inšpiráciu. V tomto letnom období, kedy máme k dispozícii veľa ovocia, som hľadala jednoduchý, ovocný koláč. A našla som ho u Lucky 

Ak sa Vám nechce blúdiť stránkou, recept píšem priamo tu.

Ako odmerka vám poslúži hrnček s objemom cca 250 ml

Suroviny:

4 vajíčka izbovej teploty, žĺtky a bielky zvlášť

1 hrnček polohrubej múky /ja vždy primiešam trochu špaldovej/

1 hrnček hladkej múky 

1 hrnček kryštálového cukru

1 lyžica domáceho vailkového cukru /ak nemáte, dajte kupovaný/

1/2 hrnčeka mlieka

1/2 hrnčeka oleja

1 kypriaci prášok do pečiva, najlepšie bez fosfátov

štipka soli

maslo na vymazanie a múka na posypanie formy

ovocie podľa sezóny a chuti, ja som dala ostružiny a hrozno

 

Postup:

Predhrejte si rúru na 170°C a pripravte si formu. Žĺtky vyšľahajte s oboma druhmi cukru do peny, vmiešajte múku, ktorú pred tým zmiešate s práškom do pečiva a soľou. Pridajte mlieko a olej. Nakoniec vysľahajte bielky do pevného snehu a jemne vmiešajte do cesta. Prelejte do formy, posypte ovocím a pečte tak 45 minút.

 

 

Takto vyzerá koláč pred pečením. Cesto je naozaj jednoduché, zvládnete ho aj ako poobednú rýchlovku ku kávičke.

 

 

A po upečení vám môžem zaručiť, že koláč bude chutiť celej rodine. Ak náhodou zostane aj do druhého dňa, je stále výborný. Ja som ho prikryla iba utierkou a mali sme skvelé raňajky aj na druhý deň.

Bolo to moje prvé pečenie v tejto okrúhlej forme a môžem vám ju len odporučiť (potichu priznávam, že už mám v nej vyskúšaný ďalší recept).

 

Krásny deň.

Hela

 

 

OWU4YjAxZ