Porcelán od Isabelle Rose sa mi naozaj veľmi páči, a tak som si urobila radosť ohrúhlou misou na pečenie. Musím predsa vyskúšať, či sa v nej dobre pečie a vedela vám ju následne odporučiť.
Nájsť vhodný recept nie je problém, mám už pár osvedčených stránok, kde nájdem vždy inšpiráciu. V tomto letnom období, kedy máme k dispozícii veľa ovocia, som hľadala jednoduchý, ovocný koláč. A našla som ho u Lucky
Ak sa Vám nechce blúdiť stránkou, recept píšem priamo tu.
Ako odmerka vám poslúži hrnček s objemom cca 250 ml
Suroviny:
4 vajíčka izbovej teploty, žĺtky a bielky zvlášť
1 hrnček polohrubej múky /ja vždy primiešam trochu špaldovej/
1 hrnček hladkej múky
1 hrnček kryštálového cukru
1 lyžica domáceho vailkového cukru /ak nemáte, dajte kupovaný/
1/2 hrnčeka mlieka
1/2 hrnčeka oleja
1 kypriaci prášok do pečiva, najlepšie bez fosfátov
štipka soli
maslo na vymazanie a múka na posypanie formy
ovocie podľa sezóny a chuti, ja som dala ostružiny a hrozno
Postup:
Predhrejte si rúru na 170°C a pripravte si formu. Žĺtky vyšľahajte s oboma druhmi cukru do peny, vmiešajte múku, ktorú pred tým zmiešate s práškom do pečiva a soľou. Pridajte mlieko a olej. Nakoniec vysľahajte bielky do pevného snehu a jemne vmiešajte do cesta. Prelejte do formy, posypte ovocím a pečte tak 45 minút.
Takto vyzerá koláč pred pečením. Cesto je naozaj jednoduché, zvládnete ho aj ako poobednú rýchlovku ku kávičke.
A po upečení vám môžem zaručiť, že koláč bude chutiť celej rodine. Ak náhodou zostane aj do druhého dňa, je stále výborný. Ja som ho prikryla iba utierkou a mali sme skvelé raňajky aj na druhý deň.
Bolo to moje prvé pečenie v tejto okrúhlej forme a môžem vám ju len odporučiť (potichu priznávam, že už mám v nej vyskúšaný ďalší recept).
Krásny deň.
Hela