S cieľom uľahčiť užívateľom používať naše webové stránky využívame cookies. Používaním našich stránok súhlasíte s ukladaním súborov cookie na vašom počítači / zariadení. Nastavenia cookies môžete zmeniť v nastavení vášho prehliadača.
+421905387327

Banánový chlebík

25.09.2017

Banánový chlebík

Banana bread alebo po slovensky - banánový chlieb som chcela vyskúšať už dávno. Dôvodov bolo hneď niekoľko.

Keď som zahliadla jeho fotky, hneď mi začali pracovať chuťové bunky.

Na narodeniny som dostala formu na chlebík a stále som ju nevyskúšala.

Posledným dôvodom boli ingrediencie, ktoré sa na pečenie používali. Jednoducho, samé dobré veci.

Dôležité bolo nájsť dobrý recept. Priznám sa, mám sľúbený recept od mojej dobrej kamarátky, ale chuť na sladké bola silnejšia ako čakanie na recept, a tak som vyskúšala iný. Nechala som sa teda inšpirovať bloggerkou Kačenkou a jemne obmenila jej recept.

 

Ak teda máte chuť, tu je recept:

Suroviny:

90 g masla izbovej teploty

120 g kryštálového cukru

1 vajce

2 banány

1/4 lyžičky soli

1 ČL prášku do pečiva

190 ml mlieka

220 g hladkej múky

za hrsť vlašských orechov

nasekaná čokoláda/nemusí byť

 

Najskôr vyšľaháme maslo s cukrom do peny. Je lepšie mať maslo izbovej teploty, aby sa vám to hladko podarilo. Vidličkou si rozmačkajte banány a pridajte k maslu. Potom pridajte vajce, soľ, mlieko a nakoniec zapracujte múku s práškom do pečiva.

Orechy a čokoládu dajte do cesta úplne nakoniec, zľahka ich vmiešajte do cesta. Ja som tentokrát použila čokoládu z veľkonočného zajaca. Dievčatá dostávajú veľmi veľa sladkostí, ktoré rada využívam do pečenia. Radšej, ako im to mám dať zjesť. Na šťastie nemajú potrebu zjesť čokoládové figúrky a uspokoja sa, že je zajko zapracovaný v nejakom domácom koláči.

Papier na pečenie môžete navlhčiť vodou, pomačkať a potom dať do formy na pečenie. Vylejte cesto a ak máte chuť môžete si ozdobiť aj vrch banánového chlebíka. Ja som zvolila hrušku, nakrájanú na pásiky.

 

Vložte do rúry, predhriatej na 180 stupňov a pečte 45-55 min. Chlebík si otestujte jednoduchým trikom so špajlou, ak sa stále lepí cesto na špajlu, treba ešte piecť, to určite poznáte. Po upečení vyzerá chlebík takto.

 

Je vláčny, šťavnatý a ak vydrží, pochutnáte si na ňom aj na druhý deň.

Všetky pripomienky, komentáre alebo otázky môžete adresovať na našu FB stránku, TU.

 

Tak dobrú chuť

Hela ♥

NjJhNzU1